Historische tijdlijn

Van jongs af aan is Jan Horyon opgegroeid in het familiebedrijf welke actief was in de sloopbranche. HORYON is inmiddels in de 3de generatie actief. Jan Horyon is in de voetsporen van zijn vader getreden welke op zijn beurt weer in de voetsporen van zijn vader was getreden. Midden jaren 80 kwam Horyon in aanraking met asbest. Medio 1989 reulteerde dit in het opzetten van een aparte divisie welke zich bezig hield met het professioneel saneren van asbest. In 1995 mocht HORYON zich als, 1ste onderneming van Nederland, gecertificeerd en erkend asbestsaneringsbedrijf noemen. Vanaf dat moment heeft Jan Horyon zich keer op keer weten te positioneren om overal de 1ste in te zijn. Onderstaand ziet u in een tijdlijn hier overzicht van.

mei 2021

Jan Horyon verkoopt zijn divisie Horyon Innovaties en Technieken BV

Jan Horyon is vanaf kleins af aan opgegroeid in de sloopbranche. Is midden jaren 80 in aanraking gekomen met asbest en heeft zich hierin nog verder gespecialiseerd. Horyon was het eerste gecertificeerde bedrijf van Nederland. Vanaf 1 mei 2021 heeft Jan Horyon ervoor gekozen om zijn divisie Horyon Innovaties en Technieken BV over te dragen aan een nieuwe eigenaar (Orhan Tuyen). Vanaf 1 mei 2021 is Jan verder gegaan om zijn kennis te delen op een breder terrein. Zo is Jan actief op het gebied van:

  • Asbestsanering;
  • Chroom-6;
  • Milieu;
  • Circulaire sloop;
  • Innovaties;
  • Energietransitie;
  • Energieopslag;
  • Vastgoed en projectontwikkeling;
  • Financieringsvraagstukken (vastgoed en energie gerelateerd);

Juli 2020

TNO verzameld blootstellingsdata in vast containment HORYON

TNO maakt gebruik van het vaste containment van HORYON voor het doen van experimenten, die zullen zijn gericht op 1) het verzamelen van meetgegevens gericht op specifieke taken met specifieke asbesthoudende toepassingen en 2) het verzamelen van meetgegevens in relatie tot de methodiek voor eindbeoordeling.

April 2019

Verduurzamen eigen wagenpark

3e elektrische auto in gebruik!

HORYON heeft in April 2019 haar 3e elektrische auto in gebruik genomen ter vervanging van dieselauto’s. Dit is 20% van het eigen wagenpark. In 2025 moet de helft emissievrij zijn.

maart 2019

Elekltrisch rijden is een mindset

Jan Horyon in Frits Magazine (maart 2019)

Electrisch rijden is een mindset. Daar waar iedereen nog bang is om niet van a naar b te kunnen komen met een elektrische auto ligt al een tijdje achter ons. Een actieradius van 400 km is al geen probleem meer. Los van de voordelen welke het met zich meebrengt. Geen CO2-uitstoot. Daar waar een brandstof voorzien is van meer dan 2.200 draaiende onderdelen heeft een (volledig) elektrisch voertuig maar 19 draaiende onderdelen. Dit komt uiteraard de onderhoudskosten zeer positief ten goede. Daarnaast is het fiscaal ook nog eens aantrekkelijk. Wij kunnen als milieutechnisch bedrijf niet achterblijven en willen graag trendsetter zijn in deze mindset en wereldwijde transitie.

juni 2017

Horyon wederom primeur

Horyon zet als eerste bedrijf van Nederland onderdruk-units in welke zijn voorzien van een geïntegreerde stofsensor die continu de werking van het Hepa-filter controleert. Iniden op welke wijze dan ook er stofdeeltjes door het Hepa-filter heen komen zal de machine zichtzelf uitschakelen. Daarnaast zal de machine continu de onderdurkwaarde in het containment (gecontamineerde ruimte) op het vereiste niveau behoudem. Tevens verbuiken de machines maar liefst 75% minder stroom.

maart 2017

Horyon voldoet wederom als 1ste aan nieuwe strenge asbestregels

Ondanks dat er op vrijdag 24 februari de laatste aanpassingen in de Staatscourant gepubliceerd zijn wist Horyon, tijdens de audit die is uitgevoerd door TÜV Nederland, aan te tonen dat zij in alle door Horyon uit te voeren processen wederom voldoen aan de strenge en complexe eisen zoals deze gesteld zijn in de nieuwe wet- en regelgeving.

Horyon wist zich ook in 1995, 2008 en 2012, als 1ste van Nederland, te laten certificeren voor de nieuwe strenge wet- en regelgeving.

Augustus 2015

Locatie Midden Nederland

In Augustus 2015 heeft HORYON een tweede locatie in gebruik genomen in het midden van Nederland.

2015

Genomineerd als branchewinnaar in de categorie asbestsaneringsbranche

HORYON b.v. in TV programma De Succesfactor RTL 7, genomineerd als branchewinnaar (beste bedrijf van Nederland) voor de Nationale Business Award 2015 in de categorie 'asbestsaneringsbranche'

2015

Genomineerd voor de Eindhoven Business Award

Sharita Horyon genomineerd in de Top 5 (als enige vrouw) voor de Eindhoven Business Award

2014

Wederom gouden keurmerk "duurzame ondernemer"

Wederom een gouden keurmerk voor "duurzame ondernemer"

2013

OHSAS 18001 certificaat

1ste gecertificeerde onderneming, binnen de asbest- en sloopbranche, van Nederland volgens de OHSAS 18001. Hiermee brengt HORYON Arborisico’s inzichtelijk, transparant en beheersbaar. De OHSAS 18001 norm is internationaal certificeerbaar;

2013

Gouden keurmerk "duurzame ondernemer"

1ste gecertificeerde onderneming, binnen de asbest- en sloopbranche, met het gouden keurmerk "duurzame ondernemer"

2012

ISO 26000 beoordeling

1ste,van Nederland, de ISO 26000 beoordeeld aan de hand van NPR 9026:2012. Met deze NPR kunnen organisaties door het opstellen van een zelfverklaring aantonen hoe zij ISO 26000 toepassen

2012

Bronzen keurmerk "duurzame ondernemer"

1ste gecertificeerde onderneming , binnen de asbest- en sloopbranche, met het bronzen keurmerk "duurzame ondernemer"

2012

SC-530:2011 certificaat

1ste gecertificeerde onderneming, volgens de SC-530:2011, op het gebied van asbest- en sloopwerk

2011

MVO

HORYON b.v. als 1ste, binnen de asbest- en sloopbranche, het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, prestatieladder 3) certificaat behaald

2010

Horizontaal Toezicht

HORYON b.v. als 1ste, binnen de asbest- en sloopbranche, vrijwillig aangemeld voor Horizontaal Toezicht bij de Belastingdienst

2009

Eerste gediplomeerde Asbestdeskundige

Jan Horyon (als persoon) de 1ste gediplomeerde "Asbestdeskundige", volgens de SC-570, van Nederland

2008

SC-530:2008 certificaat

1ste gecertificeerde onderneming, volgens de SC-530:2008, op het gebied van asbest- en sloopwerk

1995

BRL 5050 certificaat

1ste gecertificeerde onderneming, volgens de BRL 5050, op het gebied van asbest- en sloopwerk